Slavonske Lole
Slavonske Lole
Slavonske Lole
Albumi
Ledina
PoslušajKupi mp3 albumKupi orginalni CD
Video
Biografija
Slavonske Lole su đakovački tamburaški sastav osnovani 1981. godine u Velikoj Kopanici. Svoje prve nastupe izvodili su pod imenom Kopančani, a 1981. godine sklapaju ugovor s Croatiom concertom te mijenjaju ime i nastupaju kao Slavonske Lole, po uzoru na tadašnji najpopularniji tamburaški sastav "Slavonski bećari".

1992. godine počinju pratiti Miroslava Škoru. Popularnost u državi i inozemstvu stječu nastupom u HRT-voj emisiji pod nazivom "Lijepa naša" koju vodi Branko Uvodić. Dvadeset jedan puta nastupaju na festivalu "Zlatne žice Slavonije" gdje osvajaju brojne nagrade. Šest puta osvajaju prvu nagradu - 2003. godine za najslušaniju pjesmu "Sve je ona meni", 2005. godine za pjesmu "Prijatelju nije lako", 2006. godine za pjesmu "Ti si moje najmilije", 2007. godine za pjesmu "Ledina", 2011. godine za pjesmu "Pismo majci" i 2012. godine za pjesmu "Zazvonila zvona".

Do sada su objavili desetak studijskih albuma na kojima se također nalaze brojni hitovi, a za album "Sve je ona meni" kojeg su izdali 2006. godine dobivaju platinastu nakladu. Široj javnosti su najpoznatiji po pjesmama "Moj bagreme", "Sve je ona meni", "Duša bećarska", "Vesela je šokadija" i "Ej Kato, moje zlato".