Daniel Popović
Daniel Popović
Daniel Popović
  Albumi
  Kao da ne postojim
  PoslušajKupi mp3 album
  Biografija
  Daniel Popović je crnogorsko-belgijski-hrvatski pjevač, skladatelj, aranžer i tekstopisac. Pjevačku je karijeru započeo u Crnoj Gori, a potom ju nastavlja stvarati u Hrvatskoj. 1976. godine upoznaje Đorđa Novkovića te na njegov nagovor na kratko zamjenjuje gitarista Davora Jelavića u Srebrnim krilima.
   
  Tijekom 1980-ih svira u različitim sastavima, a 1982. izdaje svoj prvi album „Bio sam naivan“. 1983. godine sudjeluje na Eurosongu i osvaja četvrto mjesto s pjesmom „Džuli“ za koju je Popović skladao glazbu, a stihove napisao Mario Mihaljević. Pjesma se pojavila i na engleskom pod naslovom „Julie“ te postaje pravi europski hit.  Sama ploča „Džuli“ je bila prodana u 800.000 primjeraka. Tijekom 1991. nastupa  na posljednjoj Jugoviziji s pjesmom „Daj obuci levisice“ te osvaja drugo mjesto. Surađivao je i s drugim poznatim hrvatskim glazbenicima i tekstopiscima, kao što su to Mato Došen, Vladimir Kočiš-Zec, Zdenko Runjić, Nenad Ninčević, Rajko Dujmić, Alka Vuica i drugi.

  U njegovom opusu ističu se pjesme „Džuli“, „Ma daj obuci levisice“, „Dženi nosi kečke“, „Tina i Marina“, „Bio sam naivan“, „S tobom neću naći sreću“, „Kao da ne postojim“ i druge pjesme, a zadnja veća uspješnica bila je „Znam da ti si ta“.