Šarmeri
Šarmeri
Šarmeri
Albumi
Stani na led
PoslušajKupi mp3 album
Dolina sreće
PoslušajKupi mp3 album
Biografija
Šarmeri su tamburaška skupina koja djeluje od 1992. godine. U originalnom sastavu djeluju Igor Struk (prim), Nikola Puklek (basprim), Mirodar Subotić (basprim II), Miro Mišak (bas) i Robert Kolenc (kontra).

Debitiraju 1993. godine s pjesmom "Vino, vino" na Požeškom festivalu. Nakon uspješnice "Vino, vino" nastavljuju suradnju s Damirom Mihovcem, a od 1995. godine započinju suradnju s Darkom Derviševićem - Šušom koji sa sobom u skupinu dovodi kontraša Dinu Todtling,. Te godine nastupaju na Požeškom festivalu s pjesmom "Bježi zoro" s kojom bilježe veliki uspjeh.

1996. godine pridružuje im se član Vjeko Dimter s kojim snimaju album prvijenac "Dolina sreće", a 1998. izlazi drugi album "Stani na led". Godine 2005. u suradnji s Buljan-Stupar snimaju album radnog naziva "Noći pijane", koji do danas nije izdan, ali su neke pjesme izveli na festivalima. Danas se TS Šarmeri sastoje od članova Nikole Pukleka (basprim), Mirodara Subotića (basprim), Marka Patalena (prim, basprim), Miro Miška (bas), Dine Todtlinga (kontra) i Igora Sruke (prim).