Vladimir Kočiš Zec
Vladimir Kočiš Zec
Vladimir Kočiš Zec
Albumi
Ispod marelice
PoslušajKupi mp3 album
Čovjek s dušom
PoslušajKupi mp3 album
Video
Biografija
Vladimir Kočiš Zec poznati je hrvatski kantautor, gitarist i pjevač u hrvatskom pop sastavu “Novi fosili“. Svoj prvi bend „Biseri“ je osnovao u srednjoj školi s kojim je nastupao sve do 1973. godine. 1976. godine se uz Rajka Dujmića i Đurđice Miličević pridružuje Novim fosilima.

Te godine nastupaju na Splitskom festivalu s uspješnicom “Diridonda”. Prvi su album objavili 1974. godine pod nazivom “Novi fosili” koji je dosegnuo dijamantni status te je prodan u više od 200.000 primjeraka. U ovom sastavu izdaju još pet albuma: “Da te ne volim”(1978.), “Nedovršene priče” (1980.), “Budi uvijek blizu” (1981.), “Hitovi sa singl ploča”(1981.) i “Za djecu i odrasle” (1982.). Đurđica Miličević napušta fosile 1983. godine te ju zamjenjuje pjevačica Sanja Doležal. Te godine objavljuju album “Volim te od 9 do 2 (i drugi veliki hitovi)” i “Poslije svega”. 1985. godine izdaju album “Tvoje i moje godine”, a 1986. “Za dobra stara vremena” za koji osvajaju nagradu Grand Prix JRT-a za najbolji album u kategoriji pop glazbe te 3. Nagradu Stručnog žirija na Međunarodnom festivalu u Dresdenu. Iduće godine Novi fosili nastupaju na izboru za pjesmu Eurosonga kao predstavnici Jugoslavije u Bruxellesu s pjesmom “Ja sam za ples”. Nakon toga su izdali još desetak albuma do 1991. godine kad se grupa službeno razilazi. 2005. godine se Fosili opet okupljaju u starom sastavu, no 2012. rade kraću pauzu nakon iznenadne smrti bubnjara i supruga Sanje Doležal.  

1991. Kočiš započinje svoju samostalnu karijeru s velikim hitom “Gospodine generale”. Tijekom svoje samostalne karijere objavio je deset kantautorskih i dva kompilacijska CD-a. Kočiš je surađivao i s tamburaškim sastavima kao što su “Gazde”, “Najbolji hrvatski tamburaši” i “Ex Panonija”. Član je Zajednice umjetnika i Glazbene unije, a od 2005. godine član je i Hrvatskog društva skladatelja. Za svoje javno umjetničko djelovanje i doprinos hrvatskoj glazbi je 2008. godine dobio nagradu “Status”. Na Međimurskom festivalu regionalnog karaktera 2010. godine imenovan je novim umjetničkim ravnateljem.